קישים!

עד כמה שזה מפתיע – קישים זו לא המצאה צרפתית. רוב האנשים בעולם ששומעים על קישים ישר ממיינים אותם לעולם האוכל הצרפתי, אבל הם טועים: הקישים מגיעים דווקא מהמטבח האנגלי, עוד מהמאה ה-14! כבר אז הם התחילו לבשל ירקות בתוך מאפים…. בנוסף, אפשר גם למצוא מתכונים לקישים בספרי מתכונים מהמאה ה- 15. מגניב, נכון?

חוץ מזה שאני ממש אוהבת את ההיסטוריה של המאכל, קישים זה אחד המאכלים האהובים עלי, אני אוהבת שאפשר לעשות כל כך הרבה דברים עם משהו כל כך פשוט. אבל מצד שני קישים מאוד יקרים לקנות, ולהכין בעצמכם יכול לפעמים להרגיש כמו פרויקט – אתה חייב לתכנן מראש, להיזכר בבוקר להוציא את הבצק עלים מהמקפיא עד שהוא יפשיר (ושלא יפשיר יותר מדי…) כן, כן, אני יודעת- זו עבודה מעצבנת ביותר. אבל אף אחד לא אמר שאתם צריכים לקנות את הבצק, ואף אחד לא אמר ללכת למאפיה ולקנות את זה שם! אני כן אומרת לכם שיש לי מתכון שבו תוכלו להכין את הקישים שלכם כמו שתרצו בפחות מ-10 דקות עבודה, בלי לעשות בלגן גדול. אז בא לכם להגיד שאתם הכנתם את הקישים שלכם לבד? לעשות לכולם “ריגשי” כי הם לא טעמו ממעשה ידיכם?

ותזכרו שאם אתם בכל זאת לא רוצים להכין – אתם יכולים להזמין : bakersntakers@gmail.com

אוקי, תהיו בהאזנה כי אם תמצמצו – פספסתם הכול! זה מתכון באמת קל ומהיר אז יאללה בואו נתחיל…

אתם תצטרכו תבנית לקישים בגודל של 23 ס”מ:

לבצק:

1 כוס קמח

כף מלח

1/4 כוס מים קרים

1/4 כוס שמן

ערבבו את המוצרים היבשים ביחד בקערה בינונית והניחו בצד. בכוס זכוכית ערבבו את המים והשמן. חשוב! המים חייב להיות קרים! ערבבו אותם עד שהתערובת נהיית סמיכה.

הוסיפו את השמן והמים לקמח וערבבו עם מזלג עד שנהיה קשה לערבב איתו ותעברו לידיים. לושו לכמה רגעים עד שהכל מעורבב טוב ונראה אחיד. קחו את התבנית ופרסו את הבצק. אתם יכולים להשתמש במערוך אבל זה לא חיוני. תאמינו או לא אבל זהו! סיימתם עם הבצק!

אמרתי לכם לא למצמץ!

עכשיו למילוי… אז אתם באמת יכולים לעשות מה שבא לכם, אבל אמא שלי בקשה שאני אכין קיש בטטה, אז אני מדגימה לכם את המתכון לקיש בטטה. אבל למטה אני פשוט ארשום עוד אפשרויות.

מה תצטרכו:

2 בטטות

2 ביצים

כוס וחצי חלב

100 גרם גבינת העמק

פלפל אנגלי

קינמון

פלפל

זה יהיה זמן טוב לחמם את התנור ל200 מעלות. בקערה גדולה הוסיפו את החלב, ביצים ותבלינים ובעזרת מטרפה הקציפו אותם ביחד.

את הגבינה חיתכו לקוביות ופזרו אותן מעל הבצק. את הבטטה קלפו וחתכו לעיגולים. את העיגולים טגנו בסיר טיגון עם קצת שמן ותבלינים עד שהם נהיים רכים.

לאחר מכן, פזרו גם אותם מעל הבצק. החלב וביצים גם צריכים להצטרף – הקציפו אותם עוד קצת ותשפכו אותו על הבטטה והגבינה. זהו זה! הכניסו את הקיש לתנור למשך 30-40 דקות והוא מוכן לאכילה!

ותזכרו! אם אתם לא רוצים להכין אתם יכולים להזמין: bakersntakers@gmail.com

ויוס 🙂

והנה עוד כמה רעיונות:

תרד פרמזן

תירס ובצל

שמנת פיטריות

ברוקולי

קישואים ובולגרית

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: