חלת תפוח וקינמון!

זהו זה ראש השנה הגיע, והתחלות חדשות הם בכול פתח. ביחד עם טעמים חדשים מגיעים גם מתכונים חדשים. אני ממש מחכה לטבול את התפוח שלי בדבש ולקוות שלנה חלקה יותר. אבל עד אז בואו נכין מאפיים!

שחשבתי על הרעיון של ‘ביקרס נתיקרס’, תכננתי לפתוח לפני ראש השנה. למזלי זה עבד. גם רציתי שיהיה לי מתכון מיוחד בשביל החג והפתיחה. אז התחלתי לחשוב על רעיונות, וממש נסגרתי על הרעיון של תפוחים, חלה בטעם תפוח. אז התחלתי לחפש השראה במתכונים וסתם שדיברתי עם אנשים, ואז נזכרתי! זה חלה וגם צריכים לבדוק את ההלכות אז גם את זה התחלתי לחקור וגיליתי דברים מאוד מעניינים. למשל:

  1. 1.      משתבר שזה בסדר להכין חלה שאתם ערומים. אבל המשפחה שלי ואני הבנו את זה כבביגוד לא צנוע.

  2. 2.      יש המון הלכות לגבי הכנת חלה!

אבל מצאתי דרך להכין חלות עם טעם של תפוחים בכל ביס. אז כבר עכשיו אני מודיע לכן שזה המון עבודה, אבל בסופו של דבר זה מאוד שווה את זה. אפילו מבלי לאכול, רק הריח שיש לכם בבית מדהים! באמת שאני נזכרת בריח שהיה לי בידיים… אני באמת רוצה להכין אותם שוב!

אז אתם מוכנים להתחיל. ותמיד תזכרו אתם גם יכולים להזמין, ואתם רק צריכים ללחוץ פה: bakersntakers@gmail.com

אבל לבניכם שכן רוצים להכין את זה בעצמכם, אתם תצתרכו:

לבצק:

  • ·         1/4 4 עד 1/2 4 כוסות קמח

  • ·         2 כפיות שמרים

  • ·         1 כוס חלב סויה

  • ·         75 גרם מרגרינה

  • ·         1/3 כוס סוכר

  • ·         3 ביצים

למילוי וציפוי:

  • ·         2 תפוחים גדולים

  • ·         2 כפיות קינמון

  • ·         כפית תמצית וניל
  • כף קמח
  • ·         ציפוי: דבש

 

בשונה מהמתכונים האחרים שלי, אני משתמשת במיקסר חשמלי רק חלק מהזמן. אז לכול מי שאין מיקסר, אני מורידה בפניכם את הכובע, אני לא מבינה איך אתם עושים את הכול בידיים. אם אתם כן רוצים להשתמש במיקסר שלכם תתחילו עם הידית הזאת :

אוקי די מספיק עם הדיונים באו נתחיל- קודם כל תוציאו כבר עכשיו את הביצים מהמקרר, אולי זה נשמע מוזר אבל אתם תבינו למה בהמשך. אז לתוך קערה גדולה שימו 1/4 2 כוסות קמח ואת השמרים. לערבב, ולהניח בצד. אז למה לערבב- מכיוון שזה עוזר לבצק לטפוח יותר טוב.

עכשיו במחבט קטן על אש נמוכה לחמם את החלב סויה, סוכר ומרגרינה. אתם רוצים לחמם את זה עש שזה המרגרינה כמעט ולגמרה נמסה והתערובת חמה (לא רותחת! חמה).

תוסיפו את התערובת לקמח ותערבבו עד לקבלת עיסה אחידה. עכשיו הגיעה הזמן להוסיף את הביצים כל אחד לבד. אם אתם עדין תוהים למה אנחנו צריכים שהביצים לא יהיו קרות, זה מכיוון שהעיסה שנו עכשיו חמה אחרי שחיממנו את החלב סויה ומרגרינה. לאחרי שהוספתם כל ביצה  תורידו את העיסה שעלתה על הצדדים של הקערה. כשסיימתם התערובת תראה כמו גוש מסטיק גדול ודביק.

בשלב הזה מי שמשתמש במיקסר יכול לעבוד אם הידיים או להחליף לידית הזאת:

אני אוהבת להמשיך עוד קצת עם המיקסר. מה שנעשה עכשיו זה נוסיף את ה2 כוסות קמח שנותרו פלוס עוד 1/4  לפי מידת הצורך. נתחיל בלהוסיף חצי כוס קמח וללוש את הבצק כך נמשיך עוד 3 פעמיים. (כך אנחנו מגיעים ל2 כוסות) כאשר סיימנו עם ה2 כוסות נמשיך ללוש את הבצק בידיים למשך 3-5 דקות. בסוף התהליך הזה אני הייתי מוכנה להגיד תודה וללכת הביתה (מזל לא עשיתי את זה- כי עכשיו אפשר לנוח.)

 אז עכשיו לכו תנוחו למשך שעה וחצי אז שתו קפה תוכלו עוגייה אולי?

עכשיו שהשעה וחצי שלכם הסתיימה והבצק שלכם נכפל בגודל. תנו לו אגרוף כך שהוא ישקע ותניחו לו ל10 דקות. בנתיים ב10 דקות הללו אנו נכין את התפוחים. קחו 2 תפוחים גדולים, תקלפו אותם ותחתכו אוכם לחתיכות קטנות. תזכרו אנחנו לא מכינים רסק תפוחים וגם לא עוגת תפוחים, אז משהו באמצע בבקשה. תשימו אותם בקערה בינונית ותוסיפו את הקינמון, הקמח והווניל, ותערבבו טוב.

 

כל מה שנישאר זה לעצב את הבצק. יש לכם מספיק בצק להכין 2 חלות עגולות גדולות, אז תחלקו את הבצק ל2 חלקים שווים. קחו חלק אחד ותגלגלו אותו שהוא יראה כמו זחל ארוך ומחוץ, מערוך ממש עזר לי. אנחנו כמעט נחים שוב אל דאגה. עכשיו קחו את התפוחים ותפזרו אותם לאורך כל האמצע-אל תשתמשו בכולם- ואז תגלגלו את הבצק מעל התפוחים כך שיראה כמו בורקס. עכשיו זה אמור להיראות כמו נחש ארוך. קחו את הראש של הנחש שלכם או רגלים מה שיותר נוח לכם, ותגלגלו אותו כך שיראה כמו שבלול. וזהו זה זמן לנוח שוב. אז לכו לנוח לעוד שעה.

אחרי 50 דקות תדליקו את הטנור שלכם ל190 מעלות. באותו זמן תוסיפו כמות נדיבה של דבש למה שנישאר מהתפוחים ותנו לזה לשבת ל10 דקות, אחרי שערבבתם טוב. אז עכשיו בדיוק לפני שנכניס את החלות המושלמות האלה לטנור, תשפכו את התפוחים והדבש מעל החלות. זהו אתם מוכנים לטנור תשאירו אותם בטנור למשך 25 דקות, ואז אם יש לכם את היכולת תחכו לארוחת ערב.

תהנו!!

ותזכרו שאם אתם לא כאלה רוצים לאפות אתם תמיד יכולים לקחת, רק תודיעו לנו: bakersntakers@gmail.com

ויוס 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: