חלות!

כל מי שבצבא, או היה בצבא, יודע שלפעמים אין שם ממש הרגשה של שבת… אני שירתי בחמ”ל איסוף, ובחמ”ל אין בכלל הרגשה של שבת. אז כדי לפצות על כך ובכל זאת ליצור קצת אווירה של שבת היינו מכינות כל יום שישי עוגות ועוגיות. אחת המפקדות שלי הייתה מכינה כל שישי חלות קטנות בצורת לחמניות קטנות כדי שלכולן יהיה. יש משהו בחלות שיותר מכל דבר אחר מעלות לי ריח של יום שישי בצהריים שכל העיר ממהר להכניס את השבת. פעם אחת כשיצאתי הביתה ביקשתי מהמפקד שלי את המתכון – ומאז לא הפסקתי להכין חלות!

להלן המתכון עם כמה טיפים שיעזרו לכם בתהליך:

למתכון זה תצטרכו:

1 ק”ג או 7 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
שקית שמרים טריים (אם יש לכם שקית גדולה של שמרים אז זה יוצא 1/2 2 כפיות)
כף מלח
חצי כוס שמן
2 ביצים
2 כוסות מים

אם יש לכם מיקסר חשמלי – הוא יעזור לכם מאוד! אם לא – זה גם בסדר, זה פשוט מצריך קצת כוח ידיים. אם כן יש לכם מיקסר חשמלי השתמשו בידית הזאת בבקשה:

אם אתם כמוני ושונאים לנקות הרבה, כדי שיהיה לכם מגבת בקרבה כול הזמן. או אם יש לכם שומר ניקיון  אז תשתמשו בו(אין לי מושג איך באמת קוראים לו, אבל הנה תמונה). אבל יש פה הרבה קמח ומוצרים אחרים שאוהבים שננקה.

אז אחרי שהחלטנו איך אנחנו מכינים את העיסה – נתחיל.

קודם כל נשים את כל המוצרים היבשים (הקמח, סוכר, מלח ושמרים) בקערה הגדולה ונערבב אותם. למה אנחנו מערבבים אותם כבר עכשיו אתם שואלים? מכיוון ששמרים אוהבים אוויר וכך הם מצליחים לגדול והעיסה טופחת יותר.

לאחר מכן נוסיף את הביצים והשמן ונערבב את העיסה. תוך כדי הערבוב נוסיף בהדרגתיות את שתי כוסות המים שלנו.

אז כל המוצרים בפנים, אבל למה העיסה כל כך דביקה? אל דאגה! המשיכו לערבב את העיסה למשך 10-15 דקות עד שהיא נראית ככה:

טוב העבודה המלכלכת הסתיימה! קחו ניילון נצמד ותשאירו את העיסה בחוץ או בכל מקום חם אחר למשך שעה או עד שהיא נראית ככה:

עכשיו כשהבצק כבר תפח הגיע זמן להתעלל בה קצת! תרביצו לה, היא תשקע ותיראה ככה. עכשיו היא מוכנה לעיצוב וניתן לעצב אותה ללחמניות או חלות בכל צורה שרוצים.

טיפ לקבלת הצורה שבתמונה למעלה: נחלק את הבצק לחלקים שווים כך שכל הלחמניות יהיו באותו הגודל. לאחר מכן, נשים כמות נדיבה של קמח על משטח העבודה וכמות קטנה על הידיים. תגלגלו את העיסה לצורה של זחל ארוך ושווה. כאשר החלטתם שהזחל שווה לדעתכם תלפפו אותו מסביב לאצבעותיכם ותשכלו את שאר הבצק בין הבצק לאצבעות שלכם. וזהו זה הכול.

 

תנו ללחמניות לתפוח למשך 40 דקות עם מגבת מעליהן. כ-10 דקות לפני שתכניסו את הלחמניות  לתנור, מרחו עליהם שיכבה דקה של ביצה, והדליקו את התנור ל- 150 מעלות. לאחר 10 דקות כשהם תפחו לנו עוד קצת וגם הביצה התקשתה מעל ללחמניות, נוסיף עוד שיכבה דקה של ביצה וגם קצת פרג, שומשום או כל דבר אחר שתרצו.

הכניסו אותן לתנור ל- 28-30 דקות ו… זהו! עכשיו יש לכם ריח מעולה בבית וגם לחמניות ממש טעימות!

 

בתאבון!

ואם לא בא לכם להכין ואתם רוצים להזמין תזכרו שאפשר! צרו איתי קשר bakersntakers@gmail.com

ויוס 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: